Sista dagen för att posta julkorten

Tänk att man ska vara ute i sista minuten jämt. Jag har gjort egna julkort i år och jag började för över en månad sedan, men får ändå inte iväg dom i tid. Helt otroligt. Jag var till birsta idag igen och skulle framkalla bilden som jag har i julkorten. På fotobutiken i cupolen hade dom en cool grej om man bara ska ha vanliga kort. Man kan ta med sig egen cd, kasset eller olika sorters mineskort och sätta in i en automat, sen klickar man sig fram till olika saker. Man kunde autokorrigera, beskära, skaffa olika sorters ramar runt och lite andra lätta saker. Sen så skrivs korten ut där direkt. Betalar gjör man inne i butiken, 4,95-/kort. Lite dyrt, men man får dom ju på en gång

Idag satte Kira i halsen ordentlige, åh fy faan vad rädd jag blev. Hon satt alldeled bakom mig och rädd var det var hörde jag att hon satte i halsen. Och hon fick inte upp det heller, och sen blev hon tyst men försökte kippa efter luft. hon fick lite luft men inte var det mycket. Då fick jag lägga henne mot mitt ben med magen mot benet så att hon lutar neråt och banka henne på ryggen. Det kom bara ut saliv, men till slut så kunde hon börja andas. Och jag visste inte heller vad det var hon hade satt i halsen förrän ca fem timmar senare. Då hostar hon till och plötsligt kommer en bit av en granristopp upp, bara sådär. Jag höll på och gjorde en julkrans och då ramlade väl en bit ner på golvet. Kransen tyckte jag blev jättefin i alla fall. Så här ser den ut :)
 

Birsta igen

Så då var man till birsta igen och köpte mera julklappar. Caroline, Vince och Levis följde med idag igen :) Det var roligt att dom ville följe med. Jag skulle ända upp till media markt för att micke ville ha en ps3 dosa till, så vi bestämde oss för att ta vagnarna och gå hela vägen upp dit. Det var lite livat med alla bilarna som kör alldeles bredvid, och det märks att folk börjar bli stressade nu. Men när vi kom dit så var dom slut. Typiskt. Till Malte, mickes brorsson som är fyra år köpte jag ett inomhus "tält" som var som en bil. Till Maja som är sex år och som är mickes brorsdotter, hon fick en målarbok, en grej som man kan göra egna smycken med och en spargris. Till micke köpte jag....(haha trodde du att jag skulle skriva ut det :P). Micke brukar läsa min blogg ibland så det skriver jag förståss inte ut. Jag köpte även swarovskistenar som jag ska sätta fast på Kiras julklänning. Hon kommer att glittra som en gud :D Glitter och jag, jag älskar glitter och har alltid gjort. Undra om det beror på att jag har hållit på med konståkning och är fortfarande aktiv inom denna älsklingssport? 
 

Trött

Då var man hemma ifrån ö-vik. Och trött och sliten blir man efter att ha suttit i en ishall hela lördag och söndag och varit koncentrerad 99% av tiden. Men det har varit roligt att dömt en del åkare också. Det finns en liten tjej i Minior A som är så himla fin, sån attityd och tydliga rörelser. Det är så roligt att se så små tjejer vara så medveten om rörelserna och musiken och inte vara längre än sargkanten ;) Jag längtar tills Kira kan börja åka konståkning, och jag hoppas så innerligt att hon vill det. Annars blir det jobbigt :D

Micke har varit så duktig som har varit hemma med Kira hela helgen, och det har gått bra också fast hon är så mammig nu. Det är bra att dom också får lite tid till dom själva också, det blir lite annat då än att jag ska vara som en mellanhand hela tiden. Micke tyckte det var roligt att vara hemma med henne, men det var jobbigt också tyckte han. Han har inte fått sovit så mycket. Tihi...:) Ja.....så kan det vara ibland. Kira går mer och mer för varje dag nu, det har börjat att släppa lite för henne. Förut satte hon sig nästan på en gång då hon inte höll i sig i nåt och hon ville framåt. Men nu så går hon några steg varje gång. Nu ska jag ta och hoppa i säng, är så himla trött i huvudet. God Natt!

Här är en av mina favoriter i världen :D

Lambiel, världsmästare 2006

Lucia

Jag och Kira var till ljustorps skola och tittade på Edwin (syrrans äldsta son som är 9 år) när dom hade luciatåg. Han var stjärngosse :D Jag trodde inte nån ville vara det nu för tiden, hehe. Men dom var faktiskt tre stycken som var det. Men en sak som jag inte gillade var att det var cirka sju stycken lucior, jag tycker att det bara ska vara en lucia, inte alla som vill. Fjantigt!! Det är typiskt svenskt det, "det ska vara lika för alla-grejen". Medans dom sjöng så sjöng Kira med (eller lät iaf), haha....alla hörde hon :D och hon klappade händera samtidigt. Lillgumman mammas, hoppas hon blir duktig att sjunga. Jag har alltid önskat att kunna sjunga bra, det skulle vara så roligt.

Idag har inte jag och Kira gjort nånting mer än å lekt och myst med varandra medans pappa varit på jobbet. Det är tråkigt när han inte är hemma. Saknar dig då snusen min ;) Imorgon sticker jag till ö-vik och jag ska vara domare hela helgen där. Vi ska få sova på foppas hotell vid hans golfbana, hoppas det är fint där och god frukost. Det är alltid det man längtar till då man sover på hotell, mums. Tänk om man fick sån frukost varje dag, bara att gå och välja och vraka.
Micke har pratat om att han också ska starta en blogg, hoppas han gör det. Det skulle vara kul :D Älskar dig gubben min, jag vet inte vad jag skulle göra utan dig!! Puss puss


Sjukling

Igår började min förkylning, samtidigt som Kira var riktigt grinig. Det är nog tänder på väg. Igårnatt vaknade jag halv tolv och känner att det stinker skit. Kira hade bajsat ner sig ordentligt och det hade även läckt ut i sängen hennes också. Micke jobbade natt så det var bara till att börja byta blöja och ta bort sängkläderna. Stackarn Kira som vart väckt på det viset, hon vart inte glad kan jag säga. Igår plockade jag fram alla kläder i storlek 80 som jag har fått lånat, så Kira fick en ikea kasse till med kläder. En del kläder i storlek 80 kan hon ha redan medan en del fortfarande är för stora, men hon växer väl i dom snart antar jag. Jag rensade även ut alla kläder i storlek 68, så att hon får plats med alla kläder. Dom börjar ändå att bli för små.  

Idag känns förkylningen bättre och Kira mår också bättre fast hon är lite kinkigare än vanligt. Jag säger bara en sak. Nässpray!! Tacka gud för detta måste i förkylningstider. Jag hatar när man inte kan andas med näsan. Idag har vi slappat hela dan, förutom att jag har städat skafferiet, åh vad plats det vart där. Det är skönt att man kan se på en gång vad det är man har och inte. Micke var ledig idag så vi var hela familjen hemma hela dan utan att vi var och flängde nånstans. Kors i taket :) det är inte ofta, hehe. Vi är som en enda riktig flängfamilj, ska nånstans hela tiden. Jag älskar min familj så mycket!!

Mickes födelsedag

Idag fyllde Micke, min älskling 28 år. Det har varit folk här och grattat honom hela dagen, plus att vi for till mickes brorsa för att hans dotter fyllde 6 i fredags. Så det blev himla mycket fika idag, fy fan. Vi var tvungna att avsäga oss tårtan hos mickes brorsa Tony.  Jag som egentligen inte tycker om gräddtårta, nu gillar jag det ännu mindre. Fast det är väl inge negativt egentligen. Vince och Levis var dom första som hälsade på idag och Vince fick låna Kiras vagn då han kom för att han sov, så han fick sova ute ett tag. Jag tycker dom är så himla söta när dom små liven är med varandra, försöker ta på varandra och så vidare ;) 
   Kira fortsätter att äta dåligt, allra helst middagen. Undra om det är någon tand som spökar, eller om det bara är en period hon har. Hoppas att det går över snart.
Hon fick bada nu ikväll och hon blir alldeles excentrisk när hon badar och när hon hade hunnit varit i vattnet i ca 10 sekunder så får hon världens kallsup stackarn. Hon såg så himla rädd ut då hon vände sig om till mig och ville upp samtidigt som hon försökte få någon luft. Efter det var hon inte lika uppspelt i badet, hon vart nog lite rädd tror jag. Bara hon inte kommer ihåg det till nästa gång hon ska bada. Undra när hon får börja babysim?? det blir nog inget, har inte fått något svar därifrån på hela tiden och nu har det gått hur lång tid som helst tycker jag. Det skulle vara så roligt att få uppleva det.

Min gullunge


Efterlängtad natt

Åh, det var så skönt inatt. Kira sov hela natten i sin säng ända till klockan sju. Jag behövde bara stoppa in nappen i hennes mun igen vid två tiden. Det var det enda. Gud så skönt det var att få vakna av sig själv och inse att hon ligger i sin säng och klockan var hela 07.00

Idag var Jag och Kira med Carro, Vince & Levis på sista babysången för den här terminen. Men som tur är så börjar det efter nyår igen, det är så himla roligt att vara med på babysången. Det kan jag verkligen rekommendera till andra. Vi åt spagetti och köttfärssås idag, och ville jag vara duktig och göra iordning det till kira med. Så jag gick ut på nätet och sökte fram ett recept. Och sen när jag håller på med maten, då jag har hällt i allt i vattnet (man kokar hennes mat) så ser jag att det skulle bara vara 3 dl vatten till typ 10ggr mer mat än vad jag gjorde iordning. Och jag som hade tagit typ halva kastrullen med vatten, jag trodde att man skulle hälla bort det senare. Dumma jag, jag kan inte med och laga egen barnmat, har inte lyckats en enda gång. Kira tog en tugga, sen ville hon inte ha mer, inte konstigt. Köttfärsen vart alldeles korning och grådaskig. Stackars Kira som har en mamma som är så dålig på att laga barnmat. Efter den där middagen for jag och Kira till ikea och köpte en gardinstång. Och kira tappade sin napp där, jag hade precis stoppat in den i mun på henne och nån sekund senare ser jag att hon inte har den i munnen. Och jag hittar den inte i vagnen heller, då börjar jag att bli lite nervös eftersom hon var trött ocskå. Man vill ju helst inte att hon ska hålla på och skrika där inne. Jag får gå och leta på golvet, men ingen napp. Troligtvis så har den åkt under nåt, men man vill ju inte lägga sig på golvet och titta under, det ser lite lustigt ut. Vi skulle egentligen gå på barnenshus efteråt och köpa julklappar till kusinerna men då vart det raka vägen hem igen.

Kira och jag på en liten resa

Puh, vad trött man blir av att fara iväg och vara borta över natten och döma en tävling en hel dag. Fast jag gick och la mig i bra tid igår så har man i alla fall inte hunnit sova ut riktigt. Det var jag och Kira som åkte till östersund och sov på hotell tillsammans, det var roligt, förutom resan dit. Alltså jag säger bara det, fyfaaan! det var inte roligt att ha henne med i bilen vid det väglaget. Och inte har dom några mitträcken på väg dit heller.

Jag har nyss suttit och kollat efter hus, vill så gärna flytta till något eget. Men men, det är väl bara att vänta nåt år till. Jag måste få ett jobb först och vi måste hinna spara lite pengar innan. Men jag känner att jag skulle kunna börja jobba nu, i alla fall på deltid eftersom Kira inte får börja på dagis ännu. Men nu finns det inga jobb som sjuksköterska, typiskt, i sommras fanns det ju flera stycken. Hoppas det kommer in några nu efter nyår bara. 

RSS 2.0