Jag ska bara kolla så att det funkar genom...

Jag ska bara kolla så att det funkar genom mobilen.


Fint väder

Åh, vad fint väder det har varit i några dagar nu. Hoppas att det håller i sig till helgen då man är ledig igen.

Till helgen ska jag försöka åka till min kompis Caroline Kuru, dom har precis flyttat in i deras totalrenoverade hus. Fasen vad snyggt det blir där. Dom kommer säkert att trivas super bra. 

På lördag ska jag på en tjejkväll hos Sandra Lind och vi ska skvallra, prata snusk och sjunga till singstar. Fast man kan inte sjunga förrän man druckit till sig sin vackra sångstämma :D Haha, hoppas vi får roligt tillsammans!

Igår var vi och hälsade på hos Jimmy, Carro, Vince, Levis och Eline. Hehe, det börjar bli många i familjen deras nu :P Det är alltid lika roligt att träffas, synd bara att det inte hinns med så mycket som man önskade.

Påskveckan

Nu har jag inte skrivit igen på ett tag på grund av att min bror har varit hemma över påskveckan och då har man ägnat all energi på att vara med han då man varit ledig ifrån jobbet.

Min påskvecka började med att vi var ut till morfar och grillade korv. Vi grävde även en snögrotta i hans stora snöhög där vi satt och åt glassen mot solen som ville kika på oss då och då. Det var så himla mysigt så.

Här är mamma och Edwin.



Lilla morfar (min), här ute bor han alldels ensam. Men det är väldigt fint om sommaren.


Haha, jag var tvungen att ta med den här bilden på brorsan, han ser ut som en riktig filur!


Resten av veckan har jag jobbat sex dagar av sju, men vi hann med ett restaurangbesök på Canton också. Åhh, gud vad mätt man blev där. Det är en mongolisk restaurang, och det liknade china mat väldigt mycket.

Nu ska jag hoppa ner i våran nya säng. Mysigt :)

En heldag med besök

Idag vaknade vi inte förrän 07.15, det kändes väldigt bra att få sova till efter kl sju. Inte helt utvilad men ändå tillräckligt för att kunna kliva upp utan att ha ångest. När klockan blev halv åtta kom Micke hem ifrån jobbet, han jobbade natten. Det första Kira ropar när hon ser honom är "Min pappa!!" också springer hon emot honom med öppna armar. Ett sånt välkomnande är väldigt svårslaget. Man blir så glad!

Kira och jag åt frukost tillsammans, tittade på Tingeling och den försvunna skatten. Sen städa vi undan i köket och vardagsrummet. Jag städade även inne toaletten och sen kom min kompis Nina på besök. Hon håller på att plugga i Umeå nu, men hon är hemma hos föräldrarna över påsken så vi passade på att träffas lite. Vi tog en kopp thé och småpratade medans Kira försökte leka med henne. Och så klart måste man ta fram alla leksakerna till köket. Så helt plötsligt såg det ut som ett bombnedslag igen. Efter att Nina gått hem städade vi upp alla leksakerna igen och jag passade på att ta en dusch för att snart skulle farmor och Lage komma på påskbesök.

Dom hade med sig påskgodis till Kira, mig och Micke. Puh...vad mycket godis det var. Jag hoppas att det kommer att dröja länge innan det är slut. Annars betyder det att man vräkt i sig godis :D

När klockan började närma sig halv fyra så var det dags att åka in till tågstationen och möta upp morbror Robin. Det var väldigt intressant att titta på tågen och hon blev faktiskt lite glad över att se Robin. Jag trodde inte att hon skulle komma ihåg honom. Men det kanske är för att vi pratat så mycket om honom.

Sen bar det av hem till mammsen (min mamma) för att vi var bjuden på middag där idag. Hon bjöd på kycklinggryta, köttbullar, sill och ägg. Ett slags påskbord. Mätt som tusan blev man förståss. Och tror du inte att Kira fick ett påskägg där med?? Så nu har hon godis så det kan spruta ut genom öronen på henne.


Nu ska jag och Micke passa på att se på film, det var väldigt länge sedan nu. Ska bli kul att få mysa lite ihop.



Långfredag

Till Jenny: Jo jag märkte nog det var stängt alltid!! Lite panik jag fick när jag såg att det var svart inne på dagiset. Vi löste problemet med att jag fick ta med mig Kira i bilen till garaget på jobbet så fick Micke komma ut och ta den bilen för att köra henne till Mamma. För att Micke hade jobbat natten och var ändå på väg hem. Tur att vi jobbar under samma tak ibland.

Visst kan man tycka att jag borde ha fattat att inte dagiset har öppet på långfredag, men vadå, det kan ju ha varit det lika gärna också. Både jag och Micke jobbade ju...så varför skulle inte dagiset kunna ha öppet? Och vi hade skrivit på schemat att hon skulle vara där då, kunde ingen ha upplyst om att det är stängt då?? Jaja, det ordnade ju sig till slut så det gick ju bra den här gången.

När Kira var hemma hos Mamma idag så målade mamma Kiras naglar. Och en stund senare så märker Mamma att det blir tyst i köket så hon blir lite orolig och går dit och kollar. Jo...där nere på golvet under matbordet ligger Kira på magen och har fått upp nagellacket och håller på att måla på fingrarna för fullt + att det är massa nagellack på golvet. Tur att dom har plastmatta och en riktig nagellacksremover. Allting gick bort och mattan klarade sig. Puh....tur det.....hade blivit dyrt att betala en ny golvmatta till Mamma :D Busungen min....

Sen hade hon hittat läppstift i Mammas handväska som hon satt i trappen och fyllde i sina läppar med. Hon verkar gilla att sminka sig :D Kanske hon kan bli en make-up artist??

Jag tänkte berätta om allt som hänt på jobbfronten för mig, alltså det som jag redan har skrivit men råkade trycka bort allting. I onsdags fick jag reda på att de som rekryterar sommarvikarierna på sundsvalls sjukhus hade bestämt att jag skulle vara kvar på cardiologen (alltså där jag är nu) och inte skulle få börja på prematuren. Pga att jag redan hade fått inskolning på cardiologen. Okej...jag kan köpa det...att dom inte vill kosta på mig en till inskolning nu eftersom det är som det är på sjukhuset nu. Jag tycker det är jävlgt trist eftersom jag var väldigt nära att få börja jobba där, dom var intresserad av mig. Men men...

Men det jag är mest arg över är att jag hade skrivit på ansökan att min andrahandsalternativ i sommar var på lungkliniken. Cardiologen låg som 3 hands. På lungkliniken behöver jag heller ingen inskolning. Varför pratade dom inte med mig och frågade vart jag helst ville vara? Varför tog dom beslut över mitt huvud? och varför informerade ingen mig om detta?? DET blir jag skitarg över. Jag vill inte var på cardiologen över sommaren, det kommer att ta knäcken på mig känns det som. Ju mer jag är där nu dessto mindre vill jag vara där och det verkar rent av hopplöst att få semester om man inte har lagt in det på schemat sedan tidigare, alltså 3 månader tidigare. Det är inte alltid man kan ha en sån lång framtidshållning. Micke sa idag också "du jobbar fan jämt". Ja, det tycker jag också. Varannan vecka 6 dagar och varannan vecka 4 dagar. Och då är det bara två dagar man är ledig 2 dagar i rad. Det är skitjobbigt att bara vara ledig 1 dag. Man hinner inte ta igen sig på en dag.

Hur som helst så har en tjej som jobbar natt på lungavdelningen blivit sjukskriven pga att hon är med barn. Då ska chefen där lägga ut den tjänsten som ett LAS-vikariat. Då kan inte dom där jävla sommarrekryterarna bestämma om jag ska få det eller inte! Hihi, om dom gör så som dom gör så blir dom en sommarsyster kortare. Rätt åt dom. Till veckan ska jag ringa till en av dom och fråga henne varför dom sa att jag skulle vara kvar på cardiologen. Ska bli intressant att höra argumentet.

Både klinikchefen och enhetschefen på lungan sa att jag hade stor chans att få detta LAS-viariat nu, så dom ville att jag skulle söka.

Nu ska jag hoppa i sängen

Glad påsk på er!


Glad påsk!

Idag vabbade jag pga att Kira hade krupp igår och hon var ganska hängig idag. Det blev iaf bättre med krupperiet idag, men då har hon haft ont i magen hela dagen istället. Vi tror att hon inte har bajsat på några dagar och att hon var förstoppad igen för att hon fick gå och hålla tillbaka flera gånger idag. Hon fick laktulos av mig på förmiddagen så hon bajsade lite på toaletten på eftermiddagen med Micke. Sen på kvällen så gick hon och pruppade och pruppade :) Magvärken gick iaf över, puh... Hon hade så ont i magen mitt på dan så att hon rörde inte ens lunchen trots att det var en av hennes favoriter. Spagetti och köttfärssås. Under eftermiddagen så kräktes hon till och med två gånger, troligtvis för att det var stopp i magen. Stackars liten som har sån besvär med lillamagen ibland.

Idag har hon fått bli sminkad till en liten påskkärring :) Kanske hon får gå och påska med nån nästa år :D



Hehe, gud vad glad hon blev när jag sa att jag skulle sminka henne. Vi satte oss på golvet och hon ner i sminkväskan och letade, fick tag på ett täckstift som jag har som ser ut som ett läppstift i formen och hon på med det på läpparna :D Haha, hon vet nog...synd bara att det blev beiget på läpparna :D

En gång kom jag på henne när hon hade fått tag på sminkväskan, då satt hon på golvet och hade tagit på foundation på en svamp och sen smetade hon det i ansiktet, precis som mamma gör :D ♥

Jag tror att jag kommer att ha svårt för mig att hålla band på mig att inte sminka Kira för tidigt. När går egentligen gränsen? Om det är kalas eller nån tillställning, vid vilken ålder är det tillåtet att barn ska få ha lite smink? Om hon börjar med konståkning så kommer jag garanterat att sminka henne lite, för då känns det mera tillåtet. Och då kanske hon är 6-7 år vid sin första tävling.

När vi gav henne påskägget hon hade fått av pappa så såg an verkligen vilken lycka hon kände när hon såg vad det var för något i det :D Sån lycka bara barn kan uttrycka sig i ögonen!

Nu ska jag gå och sova, ska upp 05.30 imorgon för att gå med Kira på dagis och sen sticka till jobbet.

Natti natti!

RSS 2.0