Midsommardagen

Hur faaan kan man ställa klockan på 14.00 när man har jobbat natt och ska jobba fler nätter??? Och dessutom väcka den andra personen som också har jobbat natt. Det var just det som Micke gjorde idag. Jag hade ställt klockan på 15.30. Men inte kunde jag somna om när han hade väckt mig vid den tiden. Åhh, lite less man blir.

Vågen stod i alla fall på 75,4 imorse, så 1kg till som jag gått ner. Sammanlagt har jag gått ner exakt 5,4 på 3 veckor. Det är jag väldigt nöjd med måste jag säga. Första veckan var det extremt mycket som jag gick ner, men det var säkert mycket vätska också. Och man ska ju inte heller gå ner för mycket för fort. 1 kg i veckan är nog ganska lagomt. Min första målvikt kommer att ligga på 70 kg. Sen därefter får jag se vad som händer. Redan nu ser jag skillnad över magen :) Men jag ska iaf ner 5 kg till!! Det måste bara gå. Hejja Erika!!

Och inte hann jag lägga in bilderna heller som jag sa. Kanske imorgon då??

Vi åt middag hos Mammsen idag. Hon bjöd på potatisgratäng och fläskfilé med smördeg runt om och till detta var det en super super god cherrysås som dom hade gjort själv. Mmmmmm gott! Man uppskattar mat på ett helt annat sätt nu när man inte äter varje dag precis.

Under dagen hade Mamma och Kira vare ute så att hon hade fått cykla, och dom hade tagit en ganska lång tur och Kira hade varit så duktig och cyklat hela tiden. I Bergeforsen är det platt nästan överallt, det är så himla skönt. När vi flyttar till ett hus så ska det vara så där. I Timrå är det fan inte platt nånstans i princip. 

Nu hoppas jag på en bra natt, natten som var började bra med slutade inte alls lika bra tyvärr. Aldrig roligt när en patient dör och det inte är förväntat.


Midsommar!

Idag for vi till norra berget för att fira midsommar, och det var så mycket folk där så man hade inte riktigt koll på läget ;) Men vi började med att fika och leka med Vince, Levis och Eline eftersom dom var på väg hem redan. Sedan tog vi en sväng runt för att kolla på vad som fanns. Micke köpte en hamburgare och Kira fick en stor klubba så att hennes vita fina klänning blev alldeles rosa. På vägen ner till bilen somnade hon i vagnen med klubban i högsta högg. Och när vi skulle lyfta ur henne ur bilen när vi kom hem så höll hon handen som att klubban fortfarande hade varit där också slickade hon i luften :D Jag trodde jag skulle dö när jag såg vad hon gjorde i sömnen :D Hahaha! gullunge!

Tyvärr sitter jag på jobbet nu men jag ska fortsöka lägga in några bilder från idag imorgon. Micke hade med sig sin superkamera, så det blev många bilder tagna :)

Igår stod Kira och tryckte på, hon skulle bajsa. Men sen säger hon "att det är en hård", "en sten kanse" också världens blick samtidigt. Vad får dom allt ifrån?? Är så himla härligt när man förstår så mycket vad hon säger, för att dom tänker så roligt i den där åldern.

Senare under eftermiddagen for vi till mamma för att släppa av Kira där, hon ska vara där hela helgen pga att både jag och Micke jobbar natt. Men vi ska dit imorgon för att äta middag så då får vi träffa lilltrollet vårat. Hon skulle visa mormor vad dukig hon är att cykla på en riktig cykel :)


Blev mycket gjort ändå

Dagen började lite dyster, fint väder ute och ingenting var inplanerat. Sen var jag så himla trött imorse också så Kira fick kolla på tv medans jag låg och halvsov i soffan. Just en snygg morsa ;)

Men sen kl 10.00 plingade mobilen och det var Carro som undrade om inte jag och Kira hade lust att komma dit ett slag. Och det hade vi förståss :) Fast trött var man ju eftersom man inte riktigt hade vaknat till under dagen.

Jag och Kira tog cykeln och skulle vara duktiga på att cykla bort till Vävland. Tog Edsgårdenvägen till att börja med för att jag trodde att det måste ju finnas en cykelväg emellan så man slipper cykla runt. Trampade på en bra bit, men såg ingen avtagsväg som kunde leda bort mot Vävland, så jag chansade på en liten väg som anslöt sig till skogen. Och där hittade jag faktiskt en liten liten stig som nästan var igen vuxen. Kom väl in ca 20m, och där var det stopp, det var ett ställe som folk kastade gräs m.m. En väldigt stor suck kom kan jag lova. Det var bara att vända cykeln och dra den upp för det branta backen. När jag väl kom upp till vägen igen så såg jag att det fanns en massa blommor och gräs som hade fastnat i kedjan och i cykeln.

Sen vågade jag inte chansa att åka längre upp för att jag tänkte att då vet man ju inte hur långt man får cykla innan man kommer runt. Och mycket uppför hade jag ju cyklat, så jag var ganska mör i benen. Men det var väldigt skönt att rulla utför ett tag innan det var dags för den långa dryga backen upp till Vävland. Åhh, fy...faaaan....säger bara jag. Jävlar i helvete vad jobbigt det var. Jag trodde att jag skulle tuppa av efter vägen. För att man var inte direkt uppvätskad och varmt som sjutton var det. Vi kom iaf fram, kanske 1 timme senare. Tur hon har Kira som bara behöver sitta där bak och titta ut i naturen.

När jag skulle hem så berättade Carro att det fanns en cykelväg till Edsgården från henne. Så hon beskrev vägen, och när jag cyklade där så upptäckte jag när jag kom fram att det var ju nästan där jag hade varit. Ca 100 meter bort bara. Lite less man vart. Men nu vet jag iaf om den vägen, så det blir den nästa gång. Det var ju mycket närmare, och mindre backar.

På vägen hem somnade Kira där bak i cykelstolen så det såg ut som om nån hade skjutit henne :) Hängde som bara den med huvudet, hehe.

När Micke hade vaknat for vi till Birsta och där åt vi på Tex Mex restaurangen, åh, vad gott det var. Mina pulver påsar håller på att ta slut så det skulle inte ha räckt till imorgon så jag passade på att äta en middag med familjen. Jag tog en Chicken burrito och den var supergod, men jag åt inte så mycket av brödet eftersom jag ska försöka äta så mycket GI som möjligt. Sedan åkte vi till Media Markt och köpte Prinsessan och Grodan till Kira. Och efter det så var det så fint väder så det var synd att inte passa på att vara ute ett tag till så vi for till Sibylla och köpte mjukglass till oss alla och for ner till Laxodlingen och åt glassen i solen. Det var så mysigt :D Inte så ofta man hittar på saker med bara familjen.

Sen bar det av hemåt och Kira skulle kolla på filmen innan hon gick och la sig fastän klockan var redan 20.00. Men det fick hon för att jag trodde att hon somnar väl i soffan medans hon tittar, men inte då. Hon höll sig ta me fan vaken hela filmen fast hon bara hade sovit ca 20 min idag bak på cykeln. Men när filmen var slut och eftertexterna gick så somnade hon blixtsnabbt i mitt knä :D HAHAHA

Det måste hon ha ärvt av sin pappa, att inte somna medans en film håller på, INTE AV MIG!

Lite blandade bilder och från idag.






Kira på väg till dagis


Hehe, det var allt för idag :) Nu ska jag bara hålla tummarna att hon sover lite längre imorgonbitti.

Städning igen..?

Idag vaknade Micke 11:13 och han börjar jobba 11:15 :P Så han for upp som ett skott ur sängen, det hör inte direkt till vanligheterna :D Men jag somnade raskt om och kände vad skönt det var att få ligga kvar i sängen och sussa. Jag sov ändå bara till kl 13.20, men låg och drog mig i ca 20 min till. Jag kunde inte somna om, så till slut gick jag upp och började att städa undan. Fasen vad fort det blir stökigt, jag fattar inte hur det kan gå så snabbt. Det blir ofta så när jag jobbar nätter, för att då orkar man inte städa så mycket. Men vänta....det finns ju en till vuxen i hemmet....gör inte han nånting??? Nä, det kan han ju inte göra, för att om han gjorde det så borde det inte bli stökigt på en gång då jag slutar att städa. Eller hur??

Men nu är det städat igen, och då faller ett lugn inom kroppen, skönt.

När jag hämtade Kira på dagis idag så ville hon "gunga!!" sällan. Det ska hon alltid göra innan vi går hem. Och skulle hon bestämma så skulle hon väl sitta där i gungan än. Kia gunga fort!! säger hon :)

Halv sju kom mamma hem till oss för att hon skulle vara barnvakt till Kira medans jag låg och sov en stund och tills Micke kom hem ifrån jobbet. Ibland krockar det för oss, som tex idag. När jag ska jobba natt, då börjar jag 21.30 och när Micke jobbar kväll då slutar han 21.15. Så han hinner inte hem förrän jag måste åka. Lite jobbigt faktiskt när ingen endast går dagtid. Ännu värre var det när båda jobbade skift. Men vad ska man göra? Tyvärr kan man ju inte bestämma sina arbetstider, man får bara vara glad att man har ett jobb i dessa tider. Mickes vikariat går ut 18 augusti och mitt 31 augusti. Och vad som händer sen är ingen som vet.

Nu ska jag gå och ge antibiotika i.v och ta blodsocker på en patient.

Birsta med la´familia

Klockan 13.30 blev jag väckt av min käre sambo och en väldigt glad dotter. De tyckte jag skulle vakna för att vi skulle till Birsta. Jag själv tyckte att jag åtminstonde kunde ha fått legat till 14.30...suck...

Väl inne i Birsta fick jag och Kira sitta ute i bilen och vänta medans Micke går in i olika teknikaffärer och letar hörlurar med mick på. Sedan åker vi till Ikea för att äta. Kira fick makaroner och köttfärssås med glass som efterrätt och Micke tog de gamla vanliga, potatis med köttbullar och gräddsås. Och jag fick stå och skaka ihop min hallonshake.

Både inne på Ikea och på Birsta City var Kira som en ren djävul. Hon sprang omkring inne i affärerna så man trodde att man skulle bli galen, tur att Micke var med, annars hade man inte kunnat gå och tittat efter några byxor. Jag hittade ett par till slut. Ett par helt vanliga blå jeans för 299:-. Mer kläder än så vart det inte denna gång, får åka sen igen när vi fått pengar igen.

När vi skulle fara hem skulle Micke prompt till Ica Maxi för att köpa blöjor och en Marabou chokladkaka för 10kr. Han sa att han kunde springa in, jaja, gör det du sa jag och tyckte det var väldigt skönt att han tog på sig det helt själv. När han kommer ut så säger han att han köpt en present till mig och att det var det som var meningen hela tiden. Han hade köpt Wii aktive, så att jag kunde träna hemma tänkte han :) Gulli dig gubben!!

Får testa det imorgon när jag vaknat :) Det ska bli roligt !!

När vi äntligen kom hem ifrån Birsta så var Kira så trött och grinig. Men hon somnade som tur var väldgt snabbt, och jag fick lägga mig och sova en stund innan det var dax att åka till nästa nattpass igen.


Bröllopdag

Idag var en jobbig dag igen. För det första så var vädret så jävla tråkigt så att man inte kunde vara ute och leka. Och sedan så har jag kännt mig hungrig idag, förmodligen för att det inte fanns nåt att göra just. Lägenheten var redan städad, eller iaf såg det inte ut som ett bombnedslag, och kläderna hängde på tork. Så det fanns inte så mycket att hitta på. Då sa vi att vi skulle åka in till Birsta tillsammans, men då ville så klart inte Kira sova förrän det var för sent att åka för att kl 15.30 ville jag vara hemma så att jag kunde se Viktoria gifta sig. Kira har inte ro att sova när vi har besök. Edwin, syrrans äldsta son sov över hos oss från fredag till lördag. Samma var det dagen innan, då både Edwin och Samuel (syrrans näst äldsta) var hos oss. Nån fler än jag som får spunk av att bara vara hemma en hel dag och inte har nånting att göra??

Så dagen ägnades till att titta på tv4:s heldagssändning ifrån bröllopet idag. Men mest roligt var det förståss att se själva giftermålet, det kom så klart några tårar när dom stod där framme. 

Senare under dagen bjöd vi upp farfar Håkan på grillad lövbiff och potatisgratäng med beasås och persiljesmör. Vad kul det var att sitta med dom och dricka min schake ;) hehe, not... men, det är ju så det är när man hårdbantar.

Vågen visade på 76,3 imorse. Så det var ju inte direkt en sån nergång som jag hade önskat, men jag var ju faktiskt på m/s Medvind i torsdags och åt en massa och sen så började röda veckan i fredags. Så det birdog nog med en hel del skulle jag tro. Men men, vi får se vad den visar på lördag istället.

Jag jobbar natt inatt men imorgon när jag sovit klart, så ska jag, Micke och Kira till Birsta City. Hoppas att jag kommer hem med några byxor den här gången.

Vad fina dom var tillsammans. Jag blev så sugen på att gifta mig jag med ;D


Underbara barn

Hehe, för en gång skull så kommer jag faktiskt in på bloggen på jobbet. Klockan är nu 01.55, just nu är det lungt här på avdelningen så jag tänkte passa på att skriva lite.

Jag måste bara berätta en sak som Kira gjorde härom morgonen. När vi var på barnens dag fick Kira en godispåse ifrån en fickdamm. Och den där godispåsen skulle hon prompt ha på hennes nattduksbord när hon skulle sova, men den var så klart tom på godis, fanns bara armbandsreflexen och en hårsnodd kvar i den :) När hon hade somnat tog Micke ut den ur hennes rum och ställde den på diskbänken i köket. På morgonen efter så näst intill det första man hör ut av henne är att hon går och ropar "påsen!!....påsen!!.." hahaha, det lät så himla gulligt :D Den glömde hon inte bort i första taget inte.

Det är så jävla roligt att ha barn tycker jag, man får så mycket tillbaka. Visst kan det vara jobbigt att kliva upp på morgonen men samtidigt så vaknar man till världens bästa väckarklocka. Ibland får man en go puss på munnen och ibland så märker man att hon sitter och tittar på en i sängen och är jätteglad :) Och sen tar det inte lång stund förrän man hör hon säga att jag ska kliva upp för att hon är ""hungjig"

Längtar tills det blir dax att skaffa fler barn, och det känns verkligen skönt att man får planera den här gången. Men Kira säger att hon inte vill ha en lillasyster eller lillebror, men det kanske ändrar sig med tiden. Får vi hoppas iaf.

Var nyss ut på paw, där jag kan se vad jag får för lön den här månaden. Passade även på att kolla Mickes, och det verkar som att vi kommer att få rätt så bra den här månaden. Men då går väl nån bil sönder förståss. Brukar ju bli nåt sånt. Eller då när Micke åkte dit för fortkörning när han jobbade....ja, jag vet inte vad jag ska säga om det.... Men det är väl lätt gjort antar jag om oturen är framme.

Idag beställde jag en utlandsresa till mig och pappa. Eller i alla fall till Oslo ska vi :D Hihi, men det låter lite flådigare med en utlandsresa. Vi åker 13 augusti och kommer hem 17 augusti. Vi ska åka och hälsa på min bror som har bott där i ca 8 år.

Nu får det banne mig ta och bli lite sommar här. Vill ha värme jag.


Dagis...

Ikväll ska jag ut och jobba natt igen, fast nu är det bara två nätter. Skönt :) Men inatt ska jag gå med en tredje person, en som jag inte träffat tidigare och nu när man varit där tre nätter förväntas man väl att klara rätt så mycket. Och det gör man säkert också fast man inte tror det själv.

Idag när jag kom och hämtade Kira på dagis så hade hon på sig en tunn bomullsjacka...fast det var så kallt ute. Och själv stod dom med vindjackor. Då blev jag riktigt förbannad, inte konstigt att snoret alrdig försvinner nån gång. När jag sa åt dom att dom måste ta på Kira en varmare jacka när det är så kallt ute så försvarade dom sig med att hon var så snabb ut. Öhhh?? Vadå snabb ut. Nån måste ju ha tagit på henne den till all börja med, och om man märker när man kommer ut att den var för kall så kan man faktiskt hämta den andra. Nä, det gillade jag inte ;(

Igår var vi på Dragborgen men Carro, Jimmy, Vince, Levis och Eline. Åhh vad barnen härjade! Dom hade så roligt. Och det var första gången vi var där, och jag måste säga att det var riktigt bra där. Dit måste vi åka fler gånger, det är en sak som är säker. Före vi for till dragborgen var vi på barnens dag på bergeforsparken. Det var riktigt trevligt, hoppas att dom fortsätter med den dagen kommande år :)

Nu är jag också inne på min tionde dag av Modifasten och igår och idag har det gått bättre när det gäller middagssuget. Men jag längtar ändå tills jag får äta en middag :D Fast på torsdag ska jag faktiskt ut med jobbet på MS Medvind, så då blir det till att äta lite grann. Undra hur magen kommer att reagera på det?? Kanske blir toan man får parkera sig hos när man kommer hem :D

1v sedan Modifast start

Nu har dett gått 1v sedan jag började med Modifast och imorse ställde jag mig på vågen. Den visade 76,6 kg! Alltså -3,8kg. Det var mycket bättre än förväntat :D Undra hur mycket jag kommer att gå ner resterande veckor. Jag kan aldrig tro att det blir lika mycket men jag hoppas iaf 2kg/vecka. Och om jag skulle gå ner 6kg till så är jag redan på målvikten på bara 1 vecka. Sedan i ett mycket längre perspektiv så hoppas jag att jag kommer ner till minst 65kg.

Idag har jag, Kira och svärmor varit på jysk och handlat en bänk till henne och sen var vi in till Ikea och handlade en lampa, tre skåplucker och 6 stolsdynor. Det blev dessa dynor.

Men på stolen som Micke oftast sitter på så fick vi spara dynan som vi hade sedan innan för att han tyckte att dom här var för tunna, så att han fick ont i rumpan. HAHAHA, tur man inte har såna problem :D

Sen var vi in till Birsta City och där fick Kira 2 par skor av sin snälla farmor.


Nu ska jag och Micke se klart på Sherlock Holmes som vi påbörjade för kanske 2 månader sedan. (Men jag somnade som vanligt
)

Modifast

Nu är jag inne på tredje dagen med pulverdieten och jag tycker faktiskt att det går rätt så bra än så länge. Jag har inte fått något jättesug efter varken mackor, godis eller nåt annat :) Och jag måste faktiskt säga att schakarna är jävligt goda. Jag har smakat andra såna där tidigare och jag tycker att man får trycka ner det för att man ska dricka upp det. Men dom här blir det inga klumpar av, och man behöver bara skaka dom i en vanlig shake (inte med stavmixer för att det ska bli klumpfritt) och dom har heller ingen konstig bismak. Dessutom blandar man dom med vatten fast det känns som om man blandat dom med mjölk. Om ni vill veta mer om denna diet så gå in på modifast.se

Jag har bestämt mig för att inte ställa mig på vågen mer än 1 gång/vecka. Alltså blir det nästa gång på lördag. I lördags stod vågen på hela 80,8 kg!! fy fan alltså, jag hoppas att jag iaf går ner två kg under den första veckan. När jag ver gravid med Kira vägde jag som mest 82 kg. Det känns väldigt bra att väga lika mycket nu.....not

Idag ska jag åka hem till pappa och cykla hem med min cykel, Kira får förståss hänga med där bak också :) Från början vill hon absolut inte sitta i cykelstolen, men så fort jag också sitter på så tycker hon att det är skitroligt att åka med. Idag känns som en toppendag och vara ute och röra sig, sol men samtidigt inte så varmt så att man behöver svettas ihjäl.

Idag var Kira hos tandläkaren eller iaf tandsköterskan, fast vi sa till henne att det var tandläkaren. Det gick bra, hon fick en tandborste av henne, en rosa :) så klart... Besöket liknade det som var vid ettårs kontrollen. Dom gick igenom borstning och kost, och efter det här besöket bestämde vi att nu ska vi bli strängare när det gäller gosaker och även nappen under dagerna. Vi har försökt att hon endast skall ha nappen när hon ska sova tidigare, men vi har varit ganska slapphänta på det ändå ;)

Så nu blir det mycket förändringar för Kira, mycket mindre napptid, mindre gosaker (endast på lördagar) och försöka få henne att bli blöjfri under sommaren. Så får vi se hur vi lyckas med allt de där. Lite nervöst också på ett sätt, man vet inte om man kommer att klara av det själv ens, att kunna stå emot när hon skriker och är så ledsen.

Äntligen ett inlägg

Haha, nu kan jag blogga ifrån jobbet också för att Micke har köpt en ny laptop med trådlöst internet till. Landstinget kan sparka sig i röven med sina jävla blockeringar på internet. Att man inte ens ska kunna gå in på en bloggsida är ganska drastiskt. Skit sjukhus!! Fuck you!

Idag har jag inte gjort många knop. Var till shell i sörberge och tvätta bilen, sen till timrå för att posta brev och hämta ut ett paket. Och när jag slängde ner alla breven jag hade så precis när jag släppte allting så gick det upp för mig att även avin till paketet fanns med där. Hehe, men det gick att ta ut paketet ändå, men vad paff postgubbarna kommer att bli ;P Efter att ha stått i kö i säkert 30 min på domus så gick jag och köpte thaimat till mig och Micke. För att imorgon, lördag, då påbörjar jag en sån där dum pulverdiet. Jaja, men jag måste prova iaf.

Kira har varit duktig och cyklat idag igen. Hon är så himla duktig att cykla, och hon är väldigt noga med att det inte ska gå för fort. Hehe, är så himla kul att se henne hålla på. Jag har kommit fram till att 2-års ådern är en jävligt mysig tid. Det är svårt att förklara, men samtidigt som hon är så liten så kan hon förmedla så mycket. Hon pratar på som bara den, och sen uttrycken som hon gör nu är så himla facinerande. Det är svårt att förklara men vi har det väldigt roligt ihop nu :D Älskar att vara mamma till denna jänta.

Kira är inne i en "kan selv" period nu, och den kan däremot var lite frustrerande då man har bråttom ;) Men om man låter hon ta tid på sig så visar det sig oftasts att hon kan faktiskt själv.

Imorgon ska hon få vara hos mormor medans mammsen ligger och sussar i sängen efter att ha jobbat natt och pappa ska jobba ett dagspass. Det blir hon säkert inte ledsen över :)


RSS 2.0