Magsjuka

I fredagskväll åkte jag till ö-vik för att jag skulle döma konståkningstävling hela helgen. En tävling som jag har längtat efter i flera månader nu för att jag har aldrig dömt en så pass hög tävling tidigare och att jag måste ha ett intyg på att jag har dömt en sådan för att kunna få min nästa domarlicens.

Klockan 00.30 fick jag spring min första gång till toaletten för att kräkas. Sen var jag nog minst 10 gånger till under natten. Fy fan vad hemskt det var, plus att man inte var hemma heller. Det blev ingen tävling för mig den här gången.


Jag åkte hem igen mitt på dan i lördags. Eller jag for till mamma för att bli ompysslad och bara få ta det lungt. Micke och Kira ville heller inte riskera att bli smittad. Jag sov över hos mamma med och jag fick sova ända till 09.20 åh vilken härlig känsla jag hade när jag vaknade. Jag var inte trött. Minns inte när jag var så utvilad sist :)

Sitter och tittar på ett spel Micke spelar på Ps3 som heter Heavy Rain. Ett jäkligt intressant spela att bara sitta bredvid och titta på. Det är som en film, beroende på hur man agerar i spelet så formas storyn. Jag kan verkligen rekommendera detta ovanliga spel.

Skridskodax

Igår jobbade jag dagspass och då fick jag ansvaret helt och hållet över allt och alla patienter. Det kändes skönt i slutet av dagen att veta att man klarade av det, eftersom det här är sista inskolningsveckan. Efter jobbet var det bara att göra iordning nånting snabbt till Kira, det blev stekt korv och makaroner, för att sen bar det av till ishallen igen. Vi var där i måndags också och då var hon jävligt billig kan jag lova. Hon fick åka lite skridskor med mig på slutet av istiden. Och ingening var bra, hon skulle inte stå på skridskorna själv och sen skulle hon inte av med dom heller. Bara skrek. Suck....

Igår var jag dit igen för att hjälpa några tjejer inför tester i helgen. En mamma i klubben skulle ta hand om Kira under tiden för att jag orkade inte ha med henne på isen den här gången. Men mamma My tog tod på sig sina egna skridskor och tog med Kira ut isen. Den här gången gick det mycket mycket bättre för Kira, nu vågade hon väl inte gnälla så som hon gör mot mig :) Hihi, då vet jag hur man gör i fortsättningen. Att hon helst inte åker med mig, då kan eller vill hon ingenting.




Kira tycker det är roligt att åka skridskor, när hon kom hem så sa hon till pappa "Kira kåka skisso" och log som en solstråle. Mamma hoppas bara att det kommer att hålla i sig.

Jag och Micke skulle se på 2012 igår, och jag hann bara se ca 15 min innan jag kände att mina ögonlock blev väldigt väldigt tunga. Jag hade varit så frusen innan så jag tog ett varmt bad. Och det var efter det som jag blev helt deckad. Stackars Micke som fick se filmen själv än en gång. Den var säkert jättebra, jag hade velat sett den sen länge. Men jag får väl se den själv en annan gång.

Tips för nattning?

Nu har jag inte kunnat skriva på några dagar pga att Micke skulle vara så duktig att ändra trådlösa internet så att man behövde lösenord för att komma in. Men det han inte kom ihåg var att när vi flyttade hit så hade vi också så och då kommer inte jag in med min dator. Förmodligen har jag ett för gammalt trådlöst kort i min dator. För att det går bara inte att komma in. Sen försökte jag komma in på nån annans internet som inte heller är låst, men då blir jag bara utkastad. Nu skriver jag från våran media center istället.

Jag trodde att jag skulle bli tokig igår när jag skulle lägga Kira. Micke jobbade och jag hade jobbat så jag var rätt så trött. Hon har blivit så himla tjurig när det är jag som ska lägga henne. Först vill hon att jag ska ligga i hennes säng (Mamma gigga hä sammans) säger hon och klappar i sängen där jag ska ligga. Då har man ganska svårt att säga ifrån. Men det har tyvärr blivit så att jag har lagt mig där en stund, och ibland somnar hon efter ca 15 min, men oftast så ska hon hålla på pilla pch greja hela tiden. Då brukar jag kliva upp för att jag får nog. Då blir Kira sur förtåss, men ligger kvar i sängen. Sedan när man satt sig i soffan så kommer hon ut efter ca 2 min. Då får man lägga henne igen och säga åt henne att hon ska sova. Stänger dörren,  och går därifrån. Sen kommer hon ut i hallen igen. Igår tog den 75 min innan hon tills slut somnade i våran säng. Och under den tiden så fick jag bita mig själv i tungan många gånger. Jag höll på att bli tokig. Ingenting fungerar längre. Så här har hon hållt på nu i flera månader. Någon som har något tips??

Kira är sjuk igen, i feber. Hon som nyss varit sjuk och jag som hade tänkt att vi skulle åka skridskor nu på förmiddagen. Men vi får väl ta det en annan gång. Kiras farafar ska komma och var barnvakt några timmar idag för att micke jobbar dag och jag ska jobba kväll så det krockar i några timmar. Undra vad han säger när hon har feber nu då`?  Han som är så rädd för att bli sjuk
:)

Snorkusar här och där

Idag började morgonen hemma mycket bättre, jag gick ut till bilen 06.30 och när jag kom fram till bilen...ja...vad ser jag inte då. Jo, den är förståss helt igenfrysen. Ett tjockt lager med is över hela jävla bilen. Egentligen brukar vi ha den i garage, men på nåt vis så har dosan som man öppnar garaget med tagits ur bilen. Men jag hade en jädrans tur att jag för en gångs skull köpte en skrapa för två dagar sedan. Det var bara att börja skrapa rutorna, men det var bara det yttersta lagret som försvann. Jag fick ta i som fan för att få loss lite grann. Ja, ja...då kom man inte iväg i rätt tid idag heller. Ja, det ska alltid vara någon som kommer ivägen.

Idag var Micke så pass frisk så att han kunde ta hand om Kira så hon slapp vara på dagis. Efter att vi ätit pannbiffar med pressad potatis, sås och majskorn så åkte jag och mötte upp Carro på Butik Liten på Banérgatan. Där inhandlade jag en tröja för 30:-, en nattlampa med nasse och nalle puh på och en xylofon. Här spelar Kira för fullt, eller hon visar att hon har spelat :D



När jag låg med Kira i sängen för att hon skulle sova så känner jag att hon smeker mig på huvudet, men jag tänkte inte mer på det. Förrän hon ca 15 sekunder senare sätter sig upp och säger "kuse...sto kuse" då fattar jag vad hon gjorde i mitt huvud :/ Hon brukar alltid vilja att man tar och slänger sina snorkusar, och det var väl det hon ville nu också. Ohh, men inte i mitt hår tack! Micke berättade att han hade suttit i soffan förut idag och läst en tidning då han plötsligt kände att hon smetar något på hans underarm. Jo, det hade varit en rejält stor snorgubbe. Fy tusan vad äckligt :) Ja, ja, det är lillgumman det :D Hon vet ju att man inte får smeta dom överallt och det är ju bra det i alla fall.

Stressig start

Imorse klev jag och Kira upp 05.45 för att vi skulle hinna äta lite frukost, klä på oss, smörja in Kira med miniderm, borsta tänderna och jag skulle också sminka mig. Dum som jag är trodde jag att vi skulle hinna allt på 40 min. Jag börjar att jobba kl 07.00, och då ska man hinna gå från parkeringen, byta om i källaren, för att sedan gå hela vägen upp till avdelningen. Min plan var att åka hemifrån 06.30. När klockan var 06.35 går jag och Kira ut ur lägenheten, stressar som fan ner till dagis och klär av Kira sina kläder och skyndar mig in med henne och bara lämnar över henne. Kira blir jätteledsen så klart, och mitt hjärta vrider sig. Fy fasen vad hemskt det var, även fast jag vet att hon slutar bara jag gått runt hörnet. Nästa morgon som jag ska lämna henne på dagis innan jobbet kliver jag upp 05.30 senast. Jag far iväg med bilen 06.47. Ändå är jag på jobbet 07.01.

På jobbet hade dom redan hunnit ta rapporten av nattpersonalen och höll på att rapportera till dagens undersköterskor. Det verkade som att det finns en oskriven regel att man är där före kl 07.00. Det är inte alltid lätt att komma i exakt tid när man har småbarn. I morse till exempel vägrade hon att ta på sig sina kläder, skor och jacka. Då tar det tyvärr lite extra tid på morgonen. Får försöka göra det bättre nästa morgon jag ska lämna henne.

Nu ska jag beställa mat på matservice.se :D


Alla hjärtans dag ;)

Idag kom jag hem ifrån Hudiksvall vid två-tiden, och jag gruvade mig för att gå in i lägenheten eftersom Micke varit jätteförkyld och ensam men Kira. Men det var faktiskt inte så hemskt. Det var mest bara disken som stod överpackad på diskbänken, men det har han faktiskt en ursäkt för. Jag glömde att köpa maskindiskmedel när jag var på affären i fredags så jag sa faktiskt åt honom att han kunde lämna den tills jag kom hem. Jag hade även med mig mamma, för att hon skulle följa med till min klubbs isshow. Så det man hann, var att gå och kissa, klä på Kira och sen var man iväg igen. Jag ska lägga upp lite bilder ifrån isshowen då dom lagt upp dom på hemsidan, men här är iaf reklamaffischen.



Den var skitbra!! Riktigt bra! En stor eloge till Lisa Sjölund!!! 20 år gammal, ingen utbildning och så jävla duktig på koreografi. Hon finns på min vännerlista på facebook om någon är nyfiken :)

Kira satt som ett ljus i ca 15 min, men sen var det inge roligt att sitta still längre. Men hon skrek iaf ingenting, så det gick bra ändå. Hon hittade andra saker man kunde göra på det där lilla utrymmet. Sen sa hon när hon tittade på tjejerna som åkte "många skisso", sen sa hon "Kia skisso!" så hon ville också åka skridskor. Jag måste ta mig i kragen och ta mig tid till att åka iväg igen så att hon får åka på sina nya skridskor. Så här ser hennes skridskor ut. Hon är så himla söt i dom.

Det blev ingen alla hjärtans dag kväll för mig och Micke idag, vi får ta den när båda är piggare och Kira kanske kan sova hos någon annan. Men glad alla hjärtans dag på er allihopa!


Abra kadabra!

Gissa vad som hänt idag!!!!

Jo, min morfar har ringt och berättat att han hade varit ute och skottat idag och då fick han syn på något svart i snön. MIN PLÅNBOK!! Fan vad glad jag blev!! Jag kände på mig innerst inne att den inte var riktigt borta. Nu lyftes det en stor sten från min axlar känner jag :D

Så det var bara till att ringa polisen och transportstyrelsen och häva mina anmälningar. Men kreditkorten har jag redan hunnit fått nya, men dom spelar inte så stor roll.

Idag var jag och köpte en byrå eller vad man kan kalla det på jysk. Den var sänkt med 50% så nu kostade den bara 500:-



Den ska stå i hallen så att den gömmer en hel kabelhärva som jag avskyr varje gång jag ser den. Sen hämtade jag även paketet som jag beställt från Jotex. En stor jädra kartong som nästan var lätt som en fjäder pga att det nästan var luft i den när jag öppnade den :) Jag köpte en lampa, och två skyltar var av en står den fånga dagen och den andra kärlek.



Här är lampan jag köpte, vad tycker ni? Visst var den fin?



Sen måste jag bara visa hur Kira såg ut imorse i sitt hår :D



Krullrufs vill jag kalla det :) Så kan det bli när man lägger sig med blött hår.

Imorgonbitti bär det av till hudiksvall för mig, och jag kommer inte hem förrän på söndag eftermiddag.

Lustiga små barn

Idag fick jag vara hemma från jobbet för att Micke hade feber och mådde inte alls bra och Kira var för dålig för att vara på dagis. Great! Fjärde dagen på jobbet så vabbar man. Ja, ja, så kan det gå ibland. Nu jobbar jag inte förrän på måndag, så jag hoppas att inte jag har åkt dit tills dess. Än så länge har jag klarat mig. Det enda jag har gjort idag är att jag var till apoteket och köpte alvedon, strepsils och flytande bricanyl. Men imorgon blir det desstå mera att göra. Det är tänkt att jag ska hinna med handla mat, köpa ett litet bord på jysk, åka in till sjukhuset för att gå på möte med nya sjukhusdirektören Stigbjörn Olofsson, han ska presentera hur omorganisationen skall gå till på sjukhuset. Det ska bli väldigt intressant att höra. Sen kanske jag, Kira och Micke åker till mamma för att gratta henne. Hon fyller år idag, men hon ska egentligen ha kalas på lördag, då jag är i huddik.

Kira skulle inte sova någonting idag mitt på dagen heller. Hon var för pigg för det. Kanske det berodde lite på att hon inte vaknade förrän 08.50. Men då fick hon slippa sovningen då. När klockan var ca 15.30 var det full rulle på henne. Hon gick av som en virvelvind, fullt ös också sedan nästan medvetslös :D Hon satte sig i soffan bredvid mig och det tog inte många minuter innan hon höll på att somna sittandes. Både jag och Micke ropade på henne, knuffa henne och reta henne, men inget skulle ha hjälpt. Med tills slut så fick vi upp henne på benen och efter att hon höll på att somna ståendes så kom hon igång igen. Hahaha, både jag och Micke fick oss ett riktigt gott skratt där.

Sedan ringde det på dörren. Det var budet som kom med maten som vi hade beställt på onlinepizza.se, Micke köpte pizza och jag en havssallad. Kira fick prinskorv och spagetti. Sedan var det dags för det utlovade badet som hon hade tjatat om halva dagen. Kira älskar att bada, på det här kortet har allt skumm försvunnit för att hon suttit så länge :)



Här har hon kommit på att det låter plopp då man har fingrarna i öronen för att sedan snabbt dra ur dom :D Barn är så himla roliga, gör så lustiga saker. Hur kommer dom på allt egentligen? Har man gjort att de där själv? Förmodligen, annars skulle man väl inte veta en massa?

Kruppbarn

Imorse var det inte så lätt att kliva upp. Kira lät som en hes gammal visselpipa som var helt trasig och dammig. Så svårt som hon hade att andas i natt har hon aldrig haft. Också hosta en sån där speciell hosta. Det går inte att beskriva hur krupphosta låter. För att det är en så himla konstigt och otäckt. Hon låg med mig i sängen och när jag vaknade för hundrade gången var kl tre på natten. Då var hon som värst. Och jag var så rädd att hon skulle vakna för att då vet jag att hon skulle få panik när hon märker att hon har svårt att dra in andan. Och börjar hon att grina och få panik blir det dubbelt så hemskt. Jag vet...jag har tyvärr väldigt mycket erfarenhet av denna sjukdom. Men tack och lov växer den bort.

Enligt skolbäckerna får man sjukdomen vid ca 1 års ålder och växer bort vid ca 3 års ålder. Men den regeln följde inte jag. Jag fick det första gången när jag var 5 år och slutade vid ca 12 år. Varje gång innan jag blev rejält förkyld så startade det med att jag fick krupp. Hehe, då fick mamma eller pappa sova sittandes med mig :) Det kommer jag ihåg jätte väl. För att underlätta att andas när man får krupp ska man sova med huvudet högt, man kan andas in varm ånga eller gå ut om det regnat för att andas in den fuktiga luften. Jag fick även Bricanyl inhalator, den hjälpte till rätt så bra kommer jag ihåg. Måste skaffa något sånt till Kira, men då måste det vara i flytande form.

Jag och Micke hade bestämt att vi skulle äta kyckling filéer med brieost och bacon lindat runt. När jag skulle börja med maten tittar jag i kylskåpet efter kyckling filéerna, men ser ingen. Ropar på Micke och frågar vart han har lagt dom? "I frysen" ropar han. Också tar det 2 sekunder tills han kommer han på sig. FAAAN, säger han. Han hade glömt bort att dom måste vara tinad. Men vi hade som tur var en fläskfilé i kylskåpet som var tinad :) Så det blev en riktigt god middag ändå. Fläskfilé med potatisklyftor, vitlökssmör, typ bea och sallad. Yammie :P Så enkelt och så gott.

Kira fick prinskorv, klyftpotatis och ketchup :)

Här är en gammal bild på Kiras små fossingar


Nu ska jag försöka lägga Kira så att jag och Micke kan kolla på filmen Flickan som lekte med elden.

Puss och Kram

Första dagen på Cardiologen

Första dagen på det nya jobbet. Det var rätt så lungt idag, inga hjärtstopp eller någon som var jättedålig. Skönt de på sin första dag. Men som jag förutspådde så är det en massa saker som jag måste sätta mig och läsa på om. En del saker behöver man "bara" uppdatera från utbildningen, och en del saker är helt nya för mig. Jag måste bland annat fråga chefen om jag ska gå A-HLR (Avanserad Hjärt och Lung Räddning) det är då man är behörig att även ge akutläkemedel. Jag fick med mig en massa information hem som jag ska ta och läsa imorgon. Det är alltid lika spännande och plugga när man fattar det man läser och att man vet att man kommer att jobba med det dagligen. Upp imorgonbitti igen och nya äventyr väntar.

Inatt fick Kira krupp igen, lilla vännen mammas. Hon fick vara hemma från dagis idag för att hon var så hängig och snorig. Micke fick fara hem ifrån jobbet och ta hand om den hängiga lilla fröken. Om hon inte är pigg till imorgon så får Micke vara hemma med henne imorgon också eftersom jag kan ju inte vara hemma från mitt nya jobb på en gång.

Allt gick förresten bra i Umeå. Förutom bilressan upp, fy fan, vilket väder det vart efter Härnösand. Det blåste som bara den och sen var det fruktansvärt mycket snörök och halt på vägen. Det tog nästan 4 timmar att köra upp, det brukar ta 2,45 tim.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag får sova bra tills imorgonbitti.

Natti natti!

Slappardag i snöovädret

Idag har man inte gjort många knop. Vaknade 08.15, det var riktigt skönt. Det kändes verkligen som att man sovit ut för en gångs skull. Sen har jag typ suttit i soffan hela dagen medans Kira tittat på playhouse disney. Det man har lyckats att göra är att starta en diskmaskin, en tvättmaskin och plockat undan lite. Sen fick jag ringa och polisanmäla att min plånbok var borta, och att även körkortet var där i. Kira ville inte sova någon lunch idag, jag tror att hon börjar att bli så stor så att hon inte behöver det om hon bara är hemma. Det är annat när hon är på dagis. Då måste hon sova, annars blir det bara grin när man kommer hem och ska laga mat.

Någon mat behövde man inte göra idag heller, vi var bjuden till Mickes mamma idag. Lasagne, åh gud vilken god lasagne hon hade gjort. Det var den godaste jag nånsin ätit. Men Kira ville inte ha ändå, hon såg att det fanns godis där och då var det ju kört.

Imorgon ska jag till Umeå och kommer inte hem förrän på söndagkväll. Så jag kommer inte att kunna skriva något på ett tag nu.


HELVETES JÄVLA SKITFAN!!

Ingen bra vecka det här inte, det kan jag lova. Fy faaaaan! Det börjar med att vi fick ett brev ifrån försäkringskassan där dom ville att vi skulle betala tillbaka 1800:-. Det är ifrån 2008, då vi fick bostadsbidrag i 2 månader för att det vart en skarv mellan att vi pluggat och innan vi fick jobb och första lönen. Lite less, räknar sånt där på årsinkomsten. Det heter faktiskt bostadsBIDRAG inte bostadsLÅN. Ibland kanske folk har det kämpigt med ekonomin en liten period. Ska man inte kunna få riktig hjälp då??

När vi hämtade bilen igår, så hade batteriet laddats ur fast det är bara ett år gammalt. Sen idag är det värsta av allt. Jag kom fram till att jag har slarvat bort min plånbok!!! Jag änvände den senast när jag handlade morfars present på söndag förmiddag. Jag kan inte hitta den nånstans, jag har letat i kylskåpet, skafferiet, bland smutstvätten, under soffan, bänkar, i Kiras rum, ja...överallt! Jag fick ringa och spärra mina två kort också. Faan, vad sånt här är jobbigt. Man får ingen ro i kroppen alls. Helvete också, den där plånboken har jag haft sen jag var typ 16 år. Så jag har liksom fäst mig vid den. Den har verkligen tjänat mig väl. Det som jag tycker är det jobbigaste att jag har tappat är körkortet!

Sen ringde Micke ifrån parkeringen innan han for till jobbet och ville ha hjälp med att få igång Opeln. Den startade inte idag heller. Så då var det bara att avbryta min lunch och traska ut till parkeringen och köra dit Saaben så att vi kunde få igång bilen med startkablar. Och tydligen hade inte fläkten fungerat när han körde iväg till jobbet. Åh, kan man bli mera less??

Som om att de där inte kunde vara allt. Medans jag sitter här i soffan på kvällen ringer Micke och frågar vart jag har mobilen. "Ja...den är väl i jackfickan" svarade jag. "Är d säker på det" frågade Micke. Då hade en tjej ringt upp honom och sagt att hon hade hittat den där mobilen i stentrappen på väg upp från parkeringen. Men som TUR var så kom hon bort med mobilen senare. Hon bodde också här.

Jag tror att jag ska hålla mig inne resten av veckan. Jag som hade planerat att åka till Ikea själv idag medans Kira var på dagis. Men men...så vart det ju inte. Fan vad less jag är....................................................

Så här känner jag mig just nu.


Är det någon annan som har tappat bort sin plånbok nångång?? Hur kände i så fall du dig?

Morfar 73 år!!

Kira skulle egentligen varit på dagis idag mellan 9 och 14, men istället gick vi ner till dagiset så att Kira fick leka lite med barnen medans dom var ute. Sedan bar det av till ut morfar igen. Han fyller 73 år idag :D Grattis min älskade lilla morfar!! Han är den sista av alla mina mor- och farföräldrar som jag har kvar. Så bara tanken på att han också går bort får mitt hjärta att brista. Jag tror att morfar skulle behöva en hund som han kan ha tankarna på istället för att vara ensam hela tiden. En hund är verkligen ett bra sällskapsdjur. Men själv föredrar jag katter :) Dom är lite mer självständiga. Jag och Micke ska skaffa oss katt om eller när vi flyttar till hus. Det längtar jag verkligen till.

Efter att vi ätit kakor och tårta hos morfar åkte vi till Svartvik och hämtade Opeln. Äntligen har vi hämtat hem den. Antingen har vi inte haft tid eller så har det varit snöoväder, men till slut så kom den hem. På hemvägen stannade vi till på mc donalds och åt en tidig middag. Väl där inne råkade jag och micke välta ut var sin dricka, snacka om att det var pinsamt. Jag slog ut min dricka vid bordet, och Micke tappade Kiras dricka när han skulle slänga allt. Gud vad vi skrattade!! Riktigt kul var det. Men han som skulle städa upp det som Micke tappade verkade inte alls lika glad. Sen skyndade vi oss hem innan vi gjorde bort oss mer :D

Här är våran bil som vi hämtade idag.


Jobbardag

Idag var det till att kliva upp tidigt igen och åka till jobbet. Fan vad jobbigt det var. Nu när Kira har börjat att sova längre på morgonen också. Väckarklockan ringde 06.10, upp och stänga av den och sen gå till toan och göra sig klar. Sen väckte jag Kira...hehe, så himla söt hon är när man måste väcka henne :D Lillprinsessan mammas!!

Det var roligt att komma tillbaka till sitt gamla jobb, alla blir så glada över att man är där igen :P En skön känsla. Men en känsla som inte alls var lika skön...det var när jag lämnade tillbaka nycklarna när jag skulle gå hem. Då fick jag en uppenbarelse inom mig om att jag inte kommer att få jobba med mina älsklingsarbetskompisar. Dom är så himla gulliga allihop, jag kommer verkligen att sakna dom. En av våra kvinnliga läkare ska ha en myskväll hemma hos sig framöver och då ska hon ringa till mig sa hon :D Tack tack, det ser jag fram emot ;)

Det var meningen att jag skulle åka buss hem idag, men då insåg jag under dagen att jag hade glömt plånboken hemma. Då fick jag ringa min räddare i nöden...Pappa :D Han ställer alltid upp för mig! Du är BÄST!

Nu ska jag kolla klart på Familjen annorlunda och äta Häagen-Dazs glass :P

RSS 2.0